background image

 © 2002 - 2019


Home Weblog Strips Illustraties Reclame Bio Links Contact DreGre

Volgende pagina

Stripreeksen

 Terug

Nadat Gerard noodgedwongen moest stoppen met het Felix Flux museum voor Sjosji probeerde hij deze strip elders een doorstart te laten maken.

Ook het Suske en Wiske weekblad bleek niet geïnteresseerd, maar Gerard mocht wel een nieuwe strip ontwikkelen voor dit Belgische blad.

Omdat men vaak de dieren die Gerard tekent zo leuk vindt, besloot hij daar iets mee te doen.

Zo ontstond het idee van een lab waar proeven met dieren worden gedaan die daarvoor menselijke intelligentie kregen.

DvDieren Strips

De professor (geleend van Dr. Ront van het Felix Flux museum), Dr. Klomp genaamd, werd geconfronteerd met een werknemer die de dieren hielp ontsnappen en met een detectivebureautje begint.

De gevoelige en angstig aangelegde Dik van Dieren lijkt, na Gleever uit Gleevers Dagboek, misschien wel het meest op Gerard zelf.

Dik van Dieren wordt getekend in een wat afwijkende hoekige stijl waarin vooral de inktstijl opvalt.

Voor het eerst hanteert Gerard een pennetje en de lijnen hiervan worden aangevuld met stevige penseelpartijen.

Helaas hield het Suske en Wiske weekblad het begin 2004 voor gezien en daarmee kwam ook aan Dik van Dieren een (voorlopig ?) Eind.

Het stripalbum Dik van Dieren en zo, deel 1: De eerste 11 zaken kreeg op de Stripdagen in Alphen aan de Rijn (23 oktober 2004) de stripschapspenning voor het beste jeugdalbum.

Het juryrapport luidde: "Als Gerard Leever op zou houden met het tekenen van strips zou de helft van het aantal Nederlandse jeugdstrips verdwijnen.

Dik van Dieren en zo is een strip die hij een aantal jaren geleden heeft gemaakt voor het Belgische blad Suske en wiske weekblad (toen die nog werk van buitenlanders kochten).

De nominatie is net zozeer voor Oktoknopie deel 2, waarbij aangetekend moet worden dat door problemen in de stripdistributiewereld beide albums vrij slecht te verkrijgen zijn buiten de stripspeciaalzaken".

De strip lijkt jaren later nog niet vergeten. Rond 2010 verschijnt een aantal oude afleveringen in het digitale stripblad Kwynk en in 2012 verschijnt een herdruk van het eerste album en ook voor het eerst deel 2 genaamd ‘Het einde van de wereld en andere zaken’ bij uitgeverij Strip2000.