background image

 © 2002 - 2019


Home Weblog Strips Illustraties Reclame Bio Links Contact GemengdDB Stripreeksen

Terug

Volgend item

In 1986 werd Kanaal 13 stopgezet in Eppo Wordt Vervolgd.

Gerard zag zijn droom om in de opvolger van Pep en  Eppo te worden gepubliceerd uiteenspatten en zinde op een terugkeer in het blad.

Hij wilde, als liefhebber van de klassieke avonturenstrip, dolgraag eens zo'n strip maken.

Een 'echte' strip! Ook zou hij daarin zijn talenten van alle facetten van het vak kunnen tonen.

Niet alleen meer grappige poppetjes tekenen, maar in een lang verhaal zou hij sfeer, spanning en weidse landschappen kwijt kunnen.

Hij benaderde Kees de Boer om samen met scenario te schrijven en vroeg Jan van Die om zijn licht af en toe over het verhaal te laten schijnen.

Het zouden verhalen over een archeologisch museum worden, ook onder invloed  van de Indiana Jones-films van Steven Spielberg en George Lucas.

Omdat Kees de Boer en Gerard maar niet op een naam konden komen vulde Jan van Die een keer het Felix Flux museum in op een door hem bekeken synopsis en dat zou de naam ook blijven.

De strip startte in 1990 in Sjors en Sjimmie stripblad (de opvolger van  Eppo Wordt Vervolgd) en was populair bij de lezers.

Ook het album van de Roep van het Masker verkocht redelijk en het verhaal werd zelfs aan het buitenland verkocht.


Deel 2, de Maya-Codex werd een stuk minder verkocht hoewel het wel genomineerd werd als beste Nederlandse album.

Voor dit verhaal riepen Gerard en Kees de Boer de hulp in van de Mayadeskundige Gerard van Bussel van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden.

Het album werd lelijk geproduceerd  en het derde  verhaal, de Jum van de Ararat, werd door Big Balloon al niet eens meer gebundeld uitgebracht waarna de serie ook in het Sjors en Sjimmie stripblad stopte.

Dat de serie jaren later niet vergeten was bleek toen uitgeverij Silvester in 2002 de hele serie opnieuw uitbracht in zowel softcover als een luxe uitvoering met uitgebreide dossier.  

FelixFlux Strips

Dit stimuleerde Kees en Gerard om voor het decembernummer 2004 (nr. 11 / tweede jaargang) van Myx Stripmagazine nog een kort verhaal van de strip te maken, maar daarna werd het stil rond het Felix Fluxmuseum.