background image

 © 2002 - 2019


Home Weblog Strips Illustraties Reclame Bio Links Contact

Om de tijd te doden tijdens zijn diensttijd in de jaren '79 en '80 tekende Gerard in een schetsboek waarin de gebeurtenissen op de kazerne registreerde.

Deze dagboeken kwamen later in handen van medewerkers van het stripinformatieblad Striprofiel.

Ger Apeldoorn kwam op het idee om iets dergelijks in Striprofiel te plaatsen.

De eerste aflevering was een soort korte inhoud van de legerdagboeken met begeleidende teksten van Ernst Stoker.

Met deze laatste werd ook nog een verslag gedaan van een nacht doorgebracht in homo-bars.

Na nog wat afleveringen, nu zonder Ernst Stoker kwam Gerard in 1982 op de vorm die het dagboek tot heden ten dage heeft.

Zeer persoonlijke, compacte verhaaltjes met een hoge grappendichtheid en vol van zelfspot waarmee Gerard Leever zijn tijd ver vooruit was.

Na het stoppen van Striprofiel stapte Gerard in 1987 met de strip over naar Stripschrift.

Vanwege de zeer lage frequentie van de strip (Gerard maakte de strip in zijn summiere vrije tijd) verscheen pas in 1996 het eerste album dat het jaar erna werd bekroond met de Stripschappenning voor het beste album van het afgelopen jaar.

In 2006 kwam er na een geschil met de redaktie een einde aan de strip in Stripschrift en daarna verscheen de strip in Stripnieuws. Maar ook in het opnieuw gestarte Eppo en nu in kleur.

In 2010 werd Gerard uitgenodigd een strip van Gleevers Dagboek te exposeren op de Ficomic, de grote stripbeurs van Barcelona.

In 2012 verscheen het langverwachte tweede stripalbum als Stripboekgeschenk, nu dus ook met de prachtige kleuren van Wilma Leenders.

Dagboek Strips Stripreeksen Reporter

Terug

Volgend item