background image

 © 2002 - 2019


Home Weblog Strips Illustraties Reclame Bio Links Contact Stripreeksen WWWezen

Volgend item

Terug

De strip Aargh! die René Meulenbroek een tijd tekende en die het destijds niet tot publicatie bracht werd in 1984 nieuw leven ingeblazen door zijn studiogenoot Gerard.

Hij veranderde de titel in de Vloek van Bangebroek en hij voegde er naast bekende film-monsters uit de oorspronkelijke strip ook nieuwe figuren en een setting aan toe.

Toen Gerard met  Studio Arnhem op bezoek was bij het Robbedoes van Jos Wauters kocht deze de strip aan.

Het was een sfeervolle strip, mede dankzij de inbreng van inkleurster Wilma Leenders (de proefstrookjes die zij van deze strip inkleurde was het begin van haar carrière).

Er zouden een twintigtal halve pagina's van deze gagstrip verschijnen waarna Robbedoes stopte met de Nederlandse inbreng in het blad.


Deze strips met daarbij een uitgebreid dossier verschenen gebundeld in 2007 bij uitgeverij Komik. Toen Gerard in datzelfde jaar werd gevraagd door uitgeverij Zwijsen een Engelstalig stripboekje te maken greep hij de kans de strip nieuw leven in te blazen. De uitgave uit 2008 in de Leesleeuwserie zou The Curse of Yellowville heten .

Dit boekje werd gezien door Jetix magazine en de Vloek van Bangebroek zou ongeveer een jaar lang in dit blad verschijnen tot Jetix magazine tot een eind kwam in 2010.

Enkele pagina’s van deze strip verschenen in 2011 in UK Stripmagazine.

Alle strips van de Vloek van Bangebroek worden in 2014 in twee albums gebundeld bij uitgeverij Strip2000.


Strips

In 2018 zijn ook originelen van de strip te zien op de tentoonstelling ‘de Vele gezichten van Frankenstein’ op de stripdagen in Haarlem in 2018.